ESCOLTEM-NOS. per Marc Yáñez

Benvinguts a tots al primer article de “El Racó del Demòcrata”.

Suposo que molts ja sabreu la raó d’aquest espai web, de la mateixa manera que estic segur que la gran majoria no ho sabeu. És per això que faig aquest article.

Bé, anem per parts. El moment polític que actualment viu el nostre país, Catalunya, és insostenible. No podem permetre tenir 4 presos polítics i al President a l’exili. Tampoc podem permetre que ens donin cops de porra quan ens estem expressant pacíficament. Això seria impensable en qualsevol democràcia.

Res d’això hauria passat si s’hagués tingut la capacitat de dialogar, bé, millor dit, d’escoltar. Res d’això hauria passat si des del Gobierno hagués escoltat a la demanda de la gran majoria de catalans i catalanes en decidir sobre el seu futur polític.

Amb aquest espai d’opinió, només pretenc una cosa: que ens escoltem. Que ens escoltem més entre les persones, sobretot a qui pensa diferent de nosaltres.
Els que em coneixeu, us podeu imaginar tot el que m’ha costat crear un espai d’opinió i donar veu a gent que forma part de C’s, del PSC i de SCC, entre altres formacions radicalment oposades a la meva ideologia.
Però amb aquest exercici, he descobert gent amb una ment oberta allà on mai ho hagués imaginat. He trobat gent demòcrata a partits que, des de la meva opinió, no ho són. I viceversa. I això no vol dir tolerar al partit en el qual militen.

Escoltar a gent d’una opinió radicalment contraria, no ens fa pitjors ni perdedors. No ens fa quedar per sota d’ells. Simplement ens fa demòcrates. I si estem escoltant a algú que considerem no demòcrata, ens fa encara més demòcrates.

Gairebé sempre, tenim la tendència de jutjar als militants d’un partit de la mateixa manera que ho fem amb els seus líders, i això no sempre és just, ja que el fet que una persona militi al PSC (per exemple), no vol dir que pensi exactament el mateix que les “cares visibles” d’aquell partit. He trobat gent Socialista que va votar “Sí” l’1 d’octubre; i gent no independentista a partits que defensen la República Catalana. Aquí entraríem amb si això és ser incoherent o no. Però deixo aquest tema per un altre dia.

Amb això que he explicat a les últimes línies, vull deixar clar que l’únic camí possible és que ens escoltem. Està clar que no podem modificar el passat, però només escoltant-nos, podrem avançar cap allà on desitgem.


One response to “ESCOLTEM-NOS. per Marc Yáñez

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s