ENTRE LA HUMILIANT RENDICIÓ I LA VICTORIOSA DETERMINACIÓ. per Corey Sánchez

boton_poblacion

Aquest és el meu primer article per al Racó del Demòcrata, que dedicaré a la gent jove. Durant tot aquest temps m’he trobat amb molts companys i companyes, amics i amigues, o simplement coneguts, que se senten completament desencantats per la política, que diuen que no en volen saber res d’aquells ‘’xoriços’’ que se n’aprofiten del seu càrrec pel seu benefici propi; d’aquells que amb tot el cinisme defensen que tothom ha de respectar la llei i ser castigat per igual mentre durant anys han estat indultant sense contemplacions. Realment, no m’estranya que tanta gent estigui tan desencantada que arribi a renunciar a parlar de política, quan fins i tot el partit que governa a l’Estat espanyol, declarat com un organisme constituït, directament, per a delinquir, està completament esquitxat per la corrupció.

Però el problema no només es la corrupció, sinó que els dirigents polítics tinguin en la seva mà, i la dels seus contactes, el poder de manipular la justícia per sortir impunes de les seves malifetes i per retorçar la ‘’sacrosanta Llei’’ al seu gust, sempre que hi vulguin. Davant d’aquest deteriorament clar de la separació de poders, i el setge contra la llibertat d’expressió tampoc puc deixar de denunciar que hi hagi persones perseguides, a l’exili, i/o amb moltes possibilitats d’entrar a la presó (o que ja es troben allà) per publicar tuits d’opinió o d’humor, cançons de rap amb una lletra bastant reivindicativa, per organitzar mobilitzacions pacífiques i cíviques o per complir el programa electoral pel qual es van presentar a unes eleccions lliures i democràtiques; sincerament, pas a pas, l’Estat comença a reflectir tics cada cop més clars d’autoritarisme: amb jutges que utilitzen arguments purament polítics per impartir ‘’justícia’’ o amb una Fiscalía que ‘’todo te lo afina’’, i uns mitjans de comunicació manipuladors units, per abatre amb multitud de falsedats sincronitzades i premeditades, un enemic comú que no suporten que elecció rere elecció els guanyi la partida.

Les costures del règim de la Constitució del 78 es van desgastant a cada pas repressiu i ‘’dictocràtic’’ manat per la Santa Aliança del PP de M. Rajoy, el PSOE de Pedro Sánchez y els ultranacionalistes de Ciudadanos. Però també podem veure com, malauradament, els que anaven de ‘’revolucionaris’’ i de ‘’nova política’’ han tancat files per cridar a l’uníson, i amb to crispant, que l’independentisme es culpable d’haver despertat al feixisme mentre per la seva banda només tenen com objectiu fer la revolució des del sofà, sense moure ni un dit. Martin Luther King va universalitzar una cita, que avui, crec, és més present que mai al nostre país: ‘’La nostra generació no s’haurà lamentat tant dels crims dels perversos, com de l’estremidor silenci dels bondadosos’’.

Però davant d’això, només puc dir que si nosaltres, els joves, no lluitem ni reivindiquem absolutament res i passem de la política, no ens enganyem, que ens la faran per nosaltres, i no precisament al nostre favor, perquè significarà no tenir la clau del nostre propi destí i no tenir al nostre poder les nostres pròpies decisions. No cal tenir un càrrec públic per fer política, fer política vol dir preocupar-se pel teu voltant, pels teus drets i els de la gent que t’envolta, també per la gent a la que estimes, i sobretot lluitar per defensar el bé comú. Així que quan diem que no ens interessa implicar-nos en la política, alerta, perquè hipotequem el nostre futur i li regalem en safata d’or a aquella gent que tan se n’aprofita i només pensa en ella mateixa.

La solució no es rendir-se, no és claudicar, sinó que es tot el contrari, implicar-se al màxim i fer-se visibles, perquè només així podrem sembrar la llavor del nostre alliberament individual i col·lectiu, tot trencant les cadenes de la injustícia i la desigualtat.

ANTHONY COREY SÀNCHEZ ALBERTO (@acorey_cat)


One response to “ENTRE LA HUMILIANT RENDICIÓ I LA VICTORIOSA DETERMINACIÓ. per Corey Sánchez

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s