L’escola no es toca! per Montserrat Caupena

L’escola catalana a partir del 75, a partir de la mort del dictador va crear un model que enorgulleix a la societat catalana, aquest model genera un gran consens entre mestres, famílies i experts.

La immersió lingüística ha servit com a via d’integració i de cohesió social. A través d’aquesta immersió lingüística molts fills d’immigrants tant vinguts de la resta de l’estat, com en els últims anys de l’estranger ha permès que aprenguin el català. I aquesta normalització s’ha fet amb total respecte cap a la llengua castellana, totes les proves que se’ls hi fa als alumnes ens ho demostren (selectivitat, competències bàsiques,…).

L’escola catalana no només ha normalitzat la llengua catalana també ha estat un exemple en diversitat cultural, encarar el repte d’assimilar tota la nova immigració que ha anat arribant i introduir-la en la cultura catalana no era fàcil, i l’escola catalana ho ha aconseguit.

Després de parlar de tots els èxits de l’escola catalana queda fora de lloc dubtar dels professionals que dia rere dia hi dediquen tot el seu esforç i acusar-los d’adoctrinar als alumnes. Totes aquestes acusacions són fetes expressament per tota l’opinió púbica espanyola per intentar intoxicar aquest model d’èxit.

Ho estan intentant tot per aturar el procés, amb l’aplicació del 155 els sembla que tenen permís per fer-ho tot i per carregar-s’ho tot, a més d’introduir la repressió policial i judicial però no saben que amb l’escola no s’hi juga. No deixarem que ens la destrossin.

Som molts els catalans que estem orgullosos del model d’escola que hem anat creant entre tots i no deixarem que la potinegin i es carreguin el que s’ha construït al llarg de tots aquests anys.

Deixem-los clar que l’Escola no es toca!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s