ORGANITZA’T I LLUITA. per Eliseu Esterlich

2013_millor_imatge_l'any_WallSt.Journal

Catalunya disposa d’un associacionisme fortament arrelat al territori i organitzat de diferents maneres (esplais, ateneus, corals, associacions de veïns, colles de gegants i castellers, entre d’altres). Aquest fet ha permès que moltes persones es comprometin des del voluntariat a millorar el seu entorn i alhora aprenguin a estimar el seu país.

Malgrat que durant un temps  havíem pensat que la societat s’havia tornat individualista, egoïsta i indiferent al que passava al seu voltant durant els darrers anys hem viscut profunds canvis que han estat possible gràcies a l’empenta de la societat civil organitzada. L’eclosió de l’independentisme i del feminisme que han esdevingut transversals, les demandes dels pensionistes i de les plataformes en defensa d’un habitatge digne són clars exemples de com l’associacionisme ha sabut organitzar-se amb èxit per fer que lluites inicialment minoritàries siguin assumides per la majoria de la nostra societat.

L’associacionisme, per tant, ha sabut adaptar-se als canvis socials i els ha liderat de manera indiscutible. La munió d’entitats a través de les quals la societat civil s’articula és un tresor que cal preservar atès que un país organitzat i lluitador millorarà i podrà fiscalitzar els governants de torn. Per combatre les injustícies i les arbritarietats és necessari organitzar-nos i sumar el nostre potencial com a individus.

És imprescindible que com a ciutadans prenguem consciència de la necessitat de comprometre’ns amb el nostre entorn i que alhora lluitem per aquelles causes que creguem justes. No hem de tenir por d’autoorganitzar-nos i de cooperar lliurement entre nosaltres. Junts millorarem el nostre país!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s