CRIDA NACIONAL. per Israel Del Arco

Cridanacionallogo

Ningú pot negar que ens trobem en un moment excepcional. En un moment de canvis constants. I no pot ser menys en el principal moviment polític del País.
Com tots sabeu, el PDeCAT celebrarà la seva 1era Assemblea Nacional els dies 20, 21 I 22 de juliol. Assemblea que ha de servir per fer balanç, per criticar durament les coses que hem fet malament, i sobretot, com podem millorar per seguir sent el pal de paller de Catalunya.
Crec que el punt que ha de tenir més rellevància aquest cap de setmana ha de ser decidir com conviuran el Partit Demòcrata de Catalunya i la Crida Nacional.
És per això que després d’informar-me molt sobre el tema, vull exposar com crec que hauria de ser l’encaix d’aquests dos grans blocs polítics.

1) Crec que Crida s’ha creat per aglutinar el món indepe en un sol grup transversal més enllà dels partits on la gent decidirà com vol articular-la a nivell polític.
2) Crec que Crida farà que els actuals membres de JxCAT es desvinculin de l’apropiació del PDECAT i l’aillin de manera que o s’uneix o quedarà aïllat i obsolet.
3) Crec que si l’ANC hagués fet el moviment per ser una organització política hauríem aconseguit el mateix resultat i arreplegat a molts més d’ERC i la CUP que amb la Crida no ho faran, i continuarem amb partits polítics separats.
4) Crec que la Crida és un escac i mat a l’actual direcció del PDECAT, i crec que el PDECAT ha de ser intel·ligent i sumar-s’hi, perquè la Crida té com a objectiu la República i després és dissoldrà, si aconseguim que el PDECAT tingui un paper de motor i catalitzador del moviment sense posar pals a les rodes, sense protagonisme marcat per sobre del moviment, de manera generosa, humil i treballadora, podem ser el partit de Govern de la nova República, el pal de paller per molts anys, però per fer això hem de demostrar de manera sincera als crítics del Partit Demòcrata… que el partit no és Marta Pascal, sinó és en Jordi, la Núria, l’Eliseu, en Toni, la Txell, en Bernat, en Marc, i tots els altres (amb mi mateix), que des de la nostra humil posició fem que el PDECAT estigui alineat amb el que vol el país, que és superar els partits per assolir la llibertat.
5) Si ERC no ho fa, el dia que tinguem la República restaran com sempre han estat, els “segundones” del mon polític català i tindrem una República feta com volien fer-la la major part dels catalans i ells o no hauran format part o s’hauran enganxat massa tard.
6) Així que endavant amb la Crida sense renunciar al PDECAT, però un PDECAT que ajudi a catalitzar el moviment i no pas a crear dubtes ni posar problemes.

Reflexions fetes des del Baix Empordà en temps relaxats.

Salut i República, ah, i petons i abraçades.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s